Συνελήφθη ο trader που δεν είχε δικαστεί για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Euribor

Ο πρώην trader της Deutsche Bank AG Andreas Hauschild συνελήφθη στην Ιταλία και μπορεί να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Euribor, δήλωσε το γραφείο Βαρέων Αδικημάτων της Βρετανίας (SFO).

Ο Hauschild εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη χώρα αυτή, κι αμέσως ενεργοποιήθηκε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το γραφείο

αυτό. Κατηγορήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 με 10 άλλους traders από όλο τον κόσμο, αλλά διέφυγε από τη δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή η Γερμανία απέρριψε το αίτημα έκδοσης του.

"Επιβεβαιώνουμε ότι ο Andreas Hauschild συνελήφθη με ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στην Ιταλία. Μια ακρόαση έκδοσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο τον επόμενο μήνα", δήλωσε εκπρόσωπος του SFO την Παρασκευή.

Ο Γερμανός δικηγόρος του Hauschild, Eren Basar, είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψει τη Δευτέρα, δήλωσαν από το δικηγορικό γραφείο του. Οι υπάλληλοι της Commerzbank και της Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση. Μια κλήση στο κινητό τηλέφωνο του Hauschild, έμεινε αναπάντητη.

Ο 54χρονος ήταν ένας από τους τέσσερις Γερμανούς πρώην traders που δεν συμμετείχαν στη δίκη για τη χειραγώγηση του Euribor νωρίτερα φέτος, αφού το SFO έχασε το αίτημα για έκδοση. Ένα δικαστήριο της Φρανκφούρτης τον Μάρτιο έκρινε ότι τα εικαζόμενα εγκλήματα είχαν γίνει πολύ καιρό πριν για να δικαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα