Συγκροτείται το Αναπτυξιακό Συμβούλιο για να παρακολουθεί… την ανάπτυξη

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής θα συγκροτηθεί το Αναπτυξιακό Συμβούλιο, το οποίο και θα αναλάβει την παρακολούθηση της υλοποίησης της.

Αυτό αποφάσισε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) το οποίο συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με την αντιπροεδρία, παρουσιάστηκε η εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τη διαμόρφωση της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής.

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα σύνταξης

των σχετικών κειμένων τα οποία, μετά την ενσωμάτωση σχολίων και παρατηρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα αποσταλούν στους Θεσμούς, το αργότερο, στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως έχει αναφέρει ο κ. υπουργός Γιώργος Σταθάκης, δημιουργείται μια δημόσια σφαίρα διαλόγου για την ανάπτυξη, όπου δεν θα αθροίζονται απλά οι απόψεις κοινωνικών εταίρων και φορέων αλλά θα αναζητείται η σύνθεση. Ο θεσμός που θα επιχειρεί αυτή τη σύνθεση είναι το Αναπτυξιακό Συμβούλιο, όπου θα συμμετέχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, η ακαδημαϊκή κοινότητα και εκπρόσωποι του κράτους, καταθέτοντας σε τακτική βάση αναπτυξιακές προτάσεις.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συμβουλίου καταθέτοντας μια συνολική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας και το Αναπτυξιακό Συμβούλιο θα κληθεί να την εξειδικεύσει περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα