Ποια χώρα της ΕΕ έχει το μεγαλύτερο αριθμό πολιτών που ζουν στο εξωτερικό

Η μετανάστευση αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πιστεύεται ότι ήταν ένα βασικό ζήτημα στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και υπήρξε μεγάλη κάλυψη από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που μετακινήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξε σχετικά μικρή προσοχή στον αριθμό των Βρετανών που μετακινήθηκαν στο εξωτερικό.

Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό έθνος. Πιο συγκεκριμένα, 4,9 εκατομμύρια

Βρετανοί ζουν σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ευρωπαϊκή εικόνα

Τα δεδομένα για τον αριθμό των πολιτών της ΕΕ που ζουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, παρουσιάζουν μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στο νούμερο 5, με την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν όλο και περισσότερους πολίτες έξω από τα δικά τους σύνορα, αλλά εντός της Ευρώπης.

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι άλλες δύο χώρες που φιλοξενούν περισσότερους από 50.000 υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και οι δύο υπήκοοι της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο υπηκόων τρίτων χωρών στην ΕΕ αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση ακόμα σχετικά με τα δικαιώματα διαμονής, όταν το Brexit θεσπιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα