Συγκρατημένα κέρδη στην Ασία με focus στην πορεία του πετρελαίου

Μέτρια άνοδος καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές, μετά και την άνοδο στη Wall, ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο πετρέλαιο που ενισχύθηκε περαιτέρω, αγγίζοντας υψηλά πολλών ετών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,39% ή 88,30 μονάδες και έκλεισε στις 22.497,18 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,27%, ή 4,71 μονάδες, για να κλείσει στις 1.777,62 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα,

ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,61%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,74%. Οι μετοχές του κλάδου ενέργεια σημείωσαν σημαντική άνοδο, με τη CNOOC να κάνει άλμα 3,54%, συνεισφέροντας στα συνολικά κέρδη της τάξης του 3,02% για τον κλάδο.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite με άνοδο 0,25%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,18%, χάρη στις επιδόσεις των μετοχών πετρελαίου. Ενδεικτικά η Woodside Petroleum ενισχύθηκε κατά 4,85% νωρίτερα.

Κλειστή η χρηματαγορά της Μαλαισίας σήμερα και αύριο λόγω της διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας θα ανακοινώσει επίσης τις αποφάσεις για τα επιτόκια, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters να αναμένουν ότι θα διατηρήσει την πολιτική της σταθερή.

Στο μεταξύ, σε υψηλά πολλών ετών αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζοντας και το πρωί την ανοδική τους πορεία, μετά και τις ανησυχίες για την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν.

Τα futures του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 0,76% στα 71,68 δολ/βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά του μπρνετ ενισχύθηκαν κατά 0,69% στα 77,74 δολ/βαρέλι. Και τα δυο συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 3% κατά τις χθεσινές συναλλαγές.

Τα κέρδη οφείλονται επίσης και στη μείωση στα αμερικανικά αποθέματα αργού που ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα