Στους βουλευτές θα "απολογηθεί" ο Κάμερον για τα Panama Papers

O πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron πρόκειται να αντιμετωπίσει τους βουλευτές της χώρας του τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά το σκάνδαλο με τα Panama Papers το οποίο τον εκβίασε να παρουσιάσει τα φορολογικά του στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του όσον αφορά τις offshore.

O πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει στο House of Commons και να πει πως οι εταιρείες που βοηθούν τους πελάτες τους

να φοροδιαφύγουν θα διωχθούν ποινικά. Ο Cameron προσπαθεί να διαχωρίσει την πολιτική, αυτή, κρίση, τη στιγμή που το θέμα του δημοψηφίσματος του Brexit πλησιάζει απειλητικά.

Το τετρασέλιδο κείμενο του Cameron για τα φορολογικά του δείχνει τα έσοδά του από τον μισθό του ως πρωθυπουργός, τα έσοδα από σπίτι που ενοικιάζει στο Λονδίνο και τους τόκους του. Μέσα σε έξι χρόνια μέχρι τον Απρίλιο 2015, πλήρωσε 402.282 λίρες για έσοδα 1.08 εκατ. λιρών.

Ο Cameron επίσης ανακοίνωσε πως θα συστήσει μία task force για να μελετήσει τις λεπτομέρειες των Panama Papers, εν μέσω βαρείας κριτικής από το κόμμα των Εργατικών. Ο Cameron, παρόλα αυτά, ρευστοποίησε στοιχεία 140.000 λιρών όταν έγινε πρωθυπουργός, αφού δεν πίστευε πως ήταν σωστό να κατέχει επενδυτικά στοιχεία όσο βρισκόταν στην 10 Downing.

Keywords
Τυχαία Θέματα