Στους 49 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία


Η Ιαπωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη την καταστροφή από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, καθαώς καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν ποταμούς και προκάλεσαν κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τις αρχές, αγνοείται η τύχη 50 ανθρώπων, ενώ τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία

της Ιαπωνίας (JMA) εξέδωσε τον υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης λόγω της «ιστορικής» βροχόπτωσης και είπε πως αναμένονται και άλλες ισχυρές βροχοπτώσεις στις πληγείσες περιοχές έως την Κυριακή, αυξάνοντας τον κίνδυνο και άλλων κατολισθήσεων και μεγάλων ζημιών.

Μέχρι χθές το πρωί σ' ένα μόνο μέρος τμήμα του νησιού Χονσού έπεσε η διπλάσια από τη συνολική ποσότητα βροχής για μια κανονική μέρα του Ιουλίου, ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», έγραψε ένας χρήστης του Twitter στο Κόουτσι, μια πόλη του νησιού Σικόκου, όπου η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Πολλοί άνθρωποι «θάφτηκαν» από κατολισθήσεις και οι διασώστες προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα