«Καμπανάκι» Στουρνάρα: Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα

Έκκληση να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές το συντομότερο δυνατό και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ενημέρωση των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ.

Ο

διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάλεσε να μην υπάρξει νέα οπισθοδρόμηση ενώ παράλληλα εκτίμησε πως στην περίπτωση εξόδου της χώρας από την Σένγκεν και μη επίλυσης του προσφυγικού «οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι σκληρές».

Επίσης, με δεδομένη την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον πανικό των τελευταίων ημερών στο Χ.Α.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση ταχέως. Θα βελτιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Προέβλεψε δε πως ότι ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη αυτή υπόκειται σε κινδύνους.

«Τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε αδιέξοδο πρέπει να αποτραπούν. Κάθε φορά που αποτυγχανούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, το κλίμα επιβαρύνεται» ανέφερε χαρακτηστικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ελληνική οικονομία και τόνισε πως η επίλυση του ζητήματος αυτού, η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και η μη αύξηση των φόρων θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα