Nissan: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη λόγω αύξησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Η Nissan Motor Co. ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω της αυξημένης ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, του μοντέλου της, Nissan Rogue.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά έσοδα για το δ΄τρίμηνο αυξήθηκαν

στα 1,1 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg.

Με τους Αμερικανούς να έχουν καταγράψει ρεκόρ στην αγορά νέων οχημάτων το περασμένο έτος, οι πωλήσεις της κατέγραψαν σημαντική αύξηση, ξεπερνώντας άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota Motor Corp και η Honda Motor Co. για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με το μοντέλο Rogue να καταγράφει αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 44%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Carlos Ghosn σχεδιάζει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή φέτος με πάνω από 1 εκατομμύρια οχήματα προσπαθώντας να επωφεληθεί από το αδύναμο ακόμα γεν. Ωστόσο, το όφελος που έχει από τις εξαγωγές αυτοκινήτων στην Ιαπωνία θα χαθεί αν το γεν αρχίσει να ανεβαίνει.

Οι πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν 9,4% στη Βόρεια Αμερική το περασμένο έτος, με τις παραδόσεις στις ΗΠΑ να καταγράφουν ρεκόρ.

Στην Κίνα, όπου η Nissan είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, οι παραδόσεις αυξήθηκαν 6,3%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις των μοντέλων Qashqai και Lannia.

Keywords
Τυχαία Θέματα