Στο στόχαστρο χάκερς 5,9 εκατ. κάρτες πληρωμών της Dixons

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών Dixons Carphone, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει αμέσως κατά 5% στις 185 πένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της ότι οι χάκερς επεδίωξαν πρόσβαση σε εκατομμύρια κάρτες πληρωμών και σε έγγραφα με προσωπικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, περίπου 1,2 εκατομμύρια έγγραφα, που περιλαμβάνουν μη οικονομικά δεδομένα,

όπως ονόματα, διευθύνσεις και emails παραβιάστηκαν, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκαν και 5,9 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, οι οποίες, ωστόσο προστατεύονταν με ειδικό κωδικό. 105.000 κάρτες, που προέρχονταν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς προστασία chip και pin παραβιάστηκαν.

Ο νέος CEO, Alex Baldock, απολογήθηκε για το συμβάν και παραδέχθηκε ότι η αλυσίδα απογοήτευσε τους πελάτες της.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και λυπούμαστε για την όπια αναστάτωση προκλήθηκε. Η προστασία των στοιχείων μας πρέπει να είναι στην καρδιά των δραστηριοτήτων μας και εκεί αποτύχαμε. Εχουμε αναλάβει δράση να αντιμετωπίσουμε αυτή την αντικανονική πρόσβαση αν και προς ώρας δεν έχουμε ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί κάποια απάτη ως συνέπεια αυτού του συμβάντος», είπε.

Ο Baldock επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναθέσει σε ειδικούς κυβερνοασφάλειας και ότι θα επικοινωνήσουν απευθείας με τους πελάτες που επηρεάστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα