Reuters: Η SocGen εξετάζει την πώληση της πολωνικής της μονάδας Eurobank

H γαλλική τράπεζα Societe Generale εξετάζει την πώληση της πολωνικής της μονάδας Eurobank, που βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενη πίεση από ανταγωνιστές της, ανέφεραν δύο investment bankers στη Βαρσοβία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η Eurobank είναι σε διαδικασία πώλησης. Η SocGen αποσύρεται από τις

δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στην Πολωνία», είπε ένας εξ αυτών, ενώ ο άλλος επιβεβαίωσε ότι η Eurobank είναι προς πώληση.

H τραπεζική αγορά της Πολωνίας είναι πολύ ανταγωνιστική καθώς τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια συμπιέζουν τα περιθώρια των τραπεζών και οι μικρότεροι παίκτες προσπαθούν να ανταγωνιστούν με μεγάλες τράπεζες και να πετύχουν ικανοποιητικές αποδόσεις για μετόχους.

Η Eurobank είναι η 17η μεγαλύτερη πολωνική τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία 14 δισ. ζλότι ή 3,9 δισ. δολ. ενώ είναι πάνω από 20 φορές μικρότερη από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Πολωνίας, την PKO B. Πέρυσι είχε καθαρά κέρδη 103 εκατ. ζλότι.

Εκπρόσωπος της Societe Generale δήλωσε πως η τράπεζα δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς, αναφέρει το Reuters.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος μπορεί να ενδιαφερθεί να αγοράσει την πολωνική Eurobank. Πιθανοί υποψήφιοι όπως η ισπανική Santander, αλλά και η BNP είναι ήδη απασχολημένες με άλλα ντιλς. Κάποιοι τραπεζικοί κύκλοι εικάζουν ότι η κρατική PKO BP μπορεί να ενδιαφέρεται, ενώ άλλοι δείχνουν προς την Credit Agricole, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επέκταση στην Πολωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα