Στο Παρίσι συγκεντρώνονται τα «Κίτρινα Γιλέκα» για τη 10η βδομάδα κινητοποιήσεων

Οι διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα το Σάββατο για το δέκατο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και τον Πύργο του Άιφελ, με τους αριθμούς τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι διαμαρτυρίες άρχισαν στα μέσα Νοεμβρίου λόγω των υψηλότερων φόρων κατανάλωσης

καυσίμων, οι οποίοι στη συνέχεια διαλύθηκαν και από τότε μεταμορφώθηκαν σε μια ευρύτερη διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διαμαρτυρίες άρχισαν στα μέσα Νοεμβρίου λόγω των υψηλότερων φόρων κατανάλωσης καυσίμων, ωστόσο στη συνέχεια διαλύθηκαν και από τότε μεταμορφώθηκαν σε μια ευρύτερη διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου έφεραν μερικές από τις χειρότερες βιαιότητες που παρατηρήθηκαν εδώ και δεκαετίες στο Παρίσι, καθώς οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και καταστράφηκαν καταστήματα και επιχειρήσεις.

Οι διαμαρτυρίες μέχρι στιγμής αυτό το μήνα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, αν και εικόνες ενός πρώην Γάλλου πρωταθλητή πυγμαχίας να εμπλέκεται σε καβγά με την αστυνομία σοκάρισαν μεγάλο μέρος της Γαλλίας.

Η Μακρόν έχει ξεκινήσει μια σειρά εθνικών συζητήσεων που βοηθούν στην εξουδετέρωση της δημόσιας δυσαρέσκειας και στην αποκατάσταση της θέσης της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα