Στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών τα έσοδα της Netflix

Η Netflix διερευνάται από τη φορολογική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα, οι βρετανικοί λογαριασμοί της Netflix ελέγχονταν από το κυβερνητικό φορολογικό όργανο HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs).

Οι πιο πρόσφατοι λογαριασμοί της Netflix έδειξαν ότι το γραφείο της

στο Λονδίνο απασχολούσε 14 άτομα, ανέφερε η εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Netflix ισχυρίστηκε ότι το γραφείο υπήρξε μόνο για να υποστηρίξει την κύρια ευρωπαϊκή λειτουργία της, η οποία είναι καταχωρημένη στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Times, η Netflix παράγει περίπου 863 εκατομμύρια στερλίνες από Βρετανούς χρήστες κάθε χρόνο, αλλά δηλώνε μόνο έσοδα ύψους 23,9 εκατομμυρίων λιρών το 2017. Το βρετανικό τμήμα σημείωσε κέρδη προ φόρων μόλις 1,27 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Σημειώθηκε, ωστόσο, ότι η εταιρεία έλαβε πίστωση φόρου εισοδήματος ύψους περίπου £177.000 ως κίνητρο για την παραγωγή βρετανικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Οι ψηφιακοί γίγαντες των ΗΠΑ, όπως η Netflix, έρχονται αντιμέτωποι με αυξανόμενο έλεγχο στην Ευρώπη σχετικά με τις δηλώσεις εσόδων τους. Τον Οκτώβριο, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Philip Hammond ανακοίνωσε νέο φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020. Η ΕΕ επιδιώκει επίσης να εισαγάγει κάποια μορφή ψηφιακού φόρου, με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire να λέει ότι θέλει να το δει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα