Η ΕΕ θα παρατείνει την προθεσμία των τραπεζών να μειώσουν τα μερίδιά τους σε ασφαλιστικές

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επρόκειτο να συμφωνήσουν σε μια αναθεώρηση των τραπεζικών κανόνων την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας που θα έδινε στις τράπεζες με μερίδια σε ασφαλιστικές εταιρείες άλλα έξι χρόνια για να αφαιρέσουν αυτές τις συμμετοχές από το κεφάλαιό τους.

Η τροποποίηση των Κανονισμών Κεφαλαιακών Απαιτήσεων της Ευρώπης (CRR) θα παρατείνει την προθεσμία για την αφαίρεση των μεριδίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024,

από την τωρινή που είναι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επικεντρωθεί στο να τυποποιήσουν τους ορισμούς του κεφαλαίου και την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίση, όταν αρκετές τράπεζες της ηπείρου χρειάστηκαν βοήθεια από το κράτος.

Ωστόσο, ορισμένες κυβερνήσεις και εθνικά λόμπι πιέζουν να δώσουν στις τράπεζες περισσότερο χρόνο και περιθώριο ελιγμών. Στην Ιταλία, μια αλλαγή στο CRR θα σημαίνει ότι η Mediobanca δεν θα πρέπει αμέσως να μειώσει το 13% της συμμετοχής της στην ασφαλιστική Generali από τη δική της κεφαλαιουχική βάση.

Ωστόσο, η ιταλική τράπεζα επέλεξε μέχρι στιγμής να μην χρησιμοποιήσει την ισχύουσα εξαίρεση - γνωστή ως "συμβιβασμός της Δανίας" - και αφαιρεί το 80% του μεριδίου της στη Generali. Η Mediobanca σχεδιάζει να αφαιρέσει πλήρως το μερίδιό της μέχρι το τέλος του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα