Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η εξαγορά της Shazam από την Apple

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνει η εξαγορά της Shazam από την Apple, ύστερα από επίσημο αίτημα επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «η Επιτροπή θα αξιολογήσει την προτεινόμενη εξαγορά, η οποία ενδεχομένως να επηρεάζει αρνητικά τον ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη».

Μετά την ανακοίνωση

της εξαγοράς τον Δεκέμβριο, η Apple ζήτησε την έγκριση των αυστριακών Αρχών καθώς η εξαγορά είναι σχετικά μικρή για την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στη συνέχεια η Αυστρία ζήτησε από την Κομισιόν να αναλάβει την υπόθεση ενώ και οι Γαλλία, Ισλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία προχώρησαν σε αντίστοιχα αιτήματα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία η εξαγορά ενδεχομένως να θέτει προβλήματα όσον αφορά στον ανταγωνισμό στην Ε.Ε., με αποτέλεσμα η Apple να πρέπει να ζητήσει επίσημα την έγκριση της Κομισιόν.

Το επόμενο βήμα θα είναι είτε η έγκριση της συμφωνίας είτε η έναρξη πλήρους έρευνας για τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την Apple, η υπηρεσία του Shazam, που αναγνωρίζει τη μουσική που ακούγεται στο περιβάλλον, μέσω smartphone, «ταιριάζει απόλυτα» με τις υπηρεσίες της Apple Music.

Keywords
Τυχαία Θέματα