Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω παγκόσμιου selloff

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις απώλειες στα ταμπλό να ξεπερνούν το 1% σε όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φαίνονται ανήσυχοι για τις εξελίξεις τόσο εντός, όσο και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,07% στις 383,91 μονάδες, με τον FTSE 100 να χάνει 1,2%, τον CAC 40 στο -1% και τον γερμανικό DAX να καταγράφει απώλειες 1,10%. Πτώση 1,44% για τον FTSE MIB και 1% για τον ισπανικό IBEX.

Οι επενδυτές φαίνεται πως «τρόμαξαν» από τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν

την Παρασκευή στις ΗΠΑ και έδειξαν πως οι μισθοί στις ΗΠΑ αναπτύσσονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον οκτώμισι ετών, πυροδοτώντας προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές στρέφουν επίσης την προσοχή του στα τελευταία νέα για το Brexit, καθώς ξεκινάει νέος κύκλος συνομιλιών ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση την Τρίτη.

Στα εταιρικά νέα, η Ryanair ανακοίνωσε ότι το καθαρό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε άνοδο 12% καθώς αυξήθηκε η κίνηση, αν και οι τιμές των εισιτηρίων συνέχισαν να μειώνονται, στα 105,6 εκατ. ευρώ από 94,7 εκατ. ευρώ, έναν χρόνο νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα