«Στο κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επιστρέφουν οι εμπορικές ανησυχίες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 0,39% στις 378,50 μονάδες, με όλους τους κλάδους στο κόκκινο.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 χάνει 0,22%, ο γερμανικός DAX στο -0,54%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,24%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο -0,19% ενώ και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 χάνει 0,68%.

Τις χειρότερες επιδοσεις καταγράφουν οι μετοχές τεχνολογίας

στις μεσημεριανές συναλλαγές.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Daily Mail σημείωσε άνοδο νωρίτερα κατά 2,9% μετά απο την αναβάθμισή της από τη Berenberg. Αντιθέτως, η H&M υποχώρησε νωρίτερα κατά 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι θα μείωσει τις τιμές, ώστε να μειώσει το μεγάλο απόθεμα απούλητων εμπορευμάτων που έχει συσσωρεύσει. Η σουηδική εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες την τελευταία διετία. Πάντως, λίγο πριν η μετοχή αντέδρασε και ανέκαμψε από τις πρωινές απώλειες, με άνοδο 1,8%.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα μετά τη στάση που αποφάσισαν να κρατήσουν οι ΗΠΑ απέναντι στις ξένες επενδύσεις. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την απόκτηση αμεικανικής τεχνολογίας από ξένους .

Πίσω στην Ευρώπη, στις πολιτικές εξελίξεις, ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε πως δεν επιδιώκει την πτώση της Μέρκελ και ότι είναι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες στο θέμα της μετανάστευσης.

Στα εταιρικά νέα, η Thyssenkrupp και η Tata Steel βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας ύψους 17,4 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα για συγχώνευση των ευρωπαϊκών τους assets, μεταδίδει το Reuters.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία γαι την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη δείχνουν ότι σημειώθηκε ελαφρά πτώση τον Ιούνιο έναντι του Μαΐου. Τα γερμανικά νούμερα έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη τον μήνα που διανύουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα