Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις εξελίξεις αναφορικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι των ξένων επενδύσεων, ενώ οι εμπορικές ανησυχίες παραμένουν, καθώς διατηρείται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,01% με πτώση 1,38 μονάδας, για να κλείσει στις 22.270,39 μονάδες. Ο δείκτης Topix έχασε 4,45 μονάδες, ή 0,26% και διαμορφώθηκε στις 1.727,00

μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 1,09% στις 2316,51 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν απώλειες. Η Samsung Electronics και η SK Hynix υποχώρησαν κατά 2,29% και 2,23% αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προχώρησε σε διακανονισμό με την Apple για κάποιες πατέντες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,02% στις 28.361,16 μονάδες, χάρη στα κέρδη από μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και πληροφορίες. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 0,61% στις 2796,07 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο κατά 0,31% στις 6215,40 μονάδες, με κέρδη στον κλάδο των τραπεζών, αλλά και στον κλάδο ενέργειας, που σημείωσε άνοδο 1,86%, λόγω της πρόσφατης ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Ο διευρυμένος MSCI για τις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,27% στις απογευματινές συναλλαγές στην Ασία.

Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο του Βιετνάμ.

Τα μεικτά πρόσημα στην Ασία ήρθαν στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο Τραμπ θα βασιστεί σε υπάρχοντες νόμους, που θα επικαιροποιηθούν, και δεν προχωρήσει σε προεδρικό διάταγμα προκειμένου να περιορίσει κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες.

Αυτή η απόφαση θεωρείται πιο ήπια σε σχέση με σχέδια που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και σηματοδοτούσαν μια πιο "επιθετική" στάση των ΗΠΑ με επίκεντρο συγκεκριμένα την Κίνα.

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Steven Mnuchin, ανέφερε στο CNBC ότι οι ΗΠΑ θα μπορούν να μπλοκάρουν κοινοπραξίες αν υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας. Την ίδια ώρα, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ανέφερε ότι η στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Κίνα δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι έχει μαλακώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα