«Στο κόκκινο» οι ασιατικές αγορές – Ενίσχυση του δολαρίου

Με πτώση έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, εν μέσω μιας γενικά ήρεμης συνεδρίασης, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Κλειστές ήταν και πολλές ασιατικές αγορές για τους εορτασμούς του Σεληνιακού Έτους.

Στο κόκκινο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, έπειτα από τρεις συνεδριάσεις ανόδου.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 224,11 μονάδων (-1,01%) στις 21.925,10 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 12,70 μονάδων (-0,72%) στις 1.762,45 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα

ο δείκτης Kospi σημείωσε ισχυρή πτώση 1,13% λόγω των πιέσεων στον κλάδο τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώθηκε σε μετοχές όπως της Samsung Electronics που είχε απώλειες 1,86% και της SK Hynix με πτώση 1,05%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 με πτώση 0,09%, ενώ, την ίδια ώρα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αυστραλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι αισιόδοξοι για την ανοδική τάση της παγκόσμιας οικονομίας. Τα μέλη της RBA σημείωσαν επίσης ότι η αύξηση των μισθών "θα πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο" παρά την ισχυρή αγορά εργασίας και τόνισαν ότι το χρέος των νοικοκυριών παρέμεινε "υψηλό".

H BHP Billiton ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το εξαμηνιαίο μέρισμα κατά 37% χάρη στην ανάκαμψη των τιμών εμπορευμάτων που έδωσε ώθηση στις ταμειακές της ροές, ενώ ανακοίνωσε αύξηση 25% στα υφιστάμενα κέρδη του εξαμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,71% .

Η HSBC στο μεταξύ ανακοίνωσε ετήσια κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου. Συγκεκριμένα, τα ετήσια προ φόρων κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10,9% στα 20,99 δισ. δολ. μετά την προσαρμογή σε ξένο νόμισμα και έκτακτες χρεώσεις. Το Reuters, υπολόγιζε κέρδη 19,59 δισ. δολ.

Πριν τα αποτελέσματα η μετοχή διαπραγματευόταν με άνοδο 0,78%.

Οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Βιετνάμ ήταν και σήμερα κλειστές.

Στις ευρωπαϊκές αγορές χθες κυριάρχησε το αρνητικό πρόσημο με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κλείνει με πτώση 0,66%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στην επιφυλακτικότητα μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας.
Τέλος, ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων διαπραγματεύτηκε στα 89,381 νωρίτερα, σημαντικά πάνω από το χαμηλό της περασμένης εβδομάδας στα 88,253.

Keywords
Τυχαία Θέματα