Στο «κόκκινο» η Wall - Πτώση 7,1% για τη Facebook

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση με «οδηγό» τη Facebook.

Ο Dow Jones κινείται με απώλειες 1,2% στις 24.646 μονάδες, με τη μετοχή της Caterpillar να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,38% στις 2.714 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 2,21% στις 7.316 μονάδες. Η μετοχή

της Facebook υποχωρεί πάνω από 7%, μετά την είδηση ότι η εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία της Cambridge Analytica, μιας εταιρείας δεδομένων που βοήθησε τον Πρόεδρο Donald Trump να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι διατηρούσε πληροφορίες χρηστών στις οποίες δεν έπρεπε να είχε πρόσβαση.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το επεισόδιο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα των συστηματικών προβλημάτων που έχει το Facebook. Βλέπουμε ενισχυμένα ρίσκα για την εταιρεία αλλά όχι μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο για την επιχείρηση» σχολιάζει ο Μπράιαν Βίζερ, αναλυτής στην Pivotal Research.

Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου διαπραγματεύεται κατά 10% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που έφτασε την 1η Φεβρουαρίου ένω έχει υποχωρήσει και κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50 και 100 ημερών, δύο πολύ κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Η «βουτιά» της μετοχής της Facebook πυροδότησε γενικευμένη πτώση στον τεχνολογικό κλάδο καθώς οι επενδυτές απέσυραν τις τοποθετήσεις τους.

Στο επίκεντρο και η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα