Η Κωτσόβολος δείχνει το δρόμο της ευημερίας, ακόμα κι εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, της ελληνικής μονάδας του λιανεμπόρου του Ηνωμένου Βασιλείου για τον ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό Dixons Carphone Plc, συνέβαλε στη μετατροπή της εταιρείας, επενδύοντας στην επιχείρηση και όχι μόνο στη μείωση του κόστους, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

"Για

να αντιστρέψουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, έπρεπε είτε να συρρικνωθούμε σε όλες τις λειτουργίες μας και να τις κάνουμε μικρότερες με την ελπίδα να είναι πιο κερδοφόρες, είτε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα βασικά μεγέθη, κερδίζοντας από οικονομίες κλίμακας και οικονομίες όπου μας δίνεται δυνατότητα", ανέφερε.

Η εταιρεία επέλεξε να κάνει το τελευταίο και το στοίχημα κατάφερε να το κερδίσει. Για το οικονομικό έτος που λήγει τον Απρίλιο, η μονάδα αναμένει κέρδη 13 εκατομμυρίων ευρώ (16 εκατομμύρια δολάρια) αντιστρέφοντας μια απώλεια ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2013, όταν ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος ο Ανδρέας Αθανασόπουλος. Η ανάκαμψη βοήθησε την ελληνική μονάδα να είναι η καλύτερη ολόκληρης της λονδρέζικης εταιρείας, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων.

Εταιρείες όπως η Κωτσόβολος διαπιστώνουν ότι με τη σωστή στρατηγική υπάρχουν κέρδη στην Ελλάδα, παρόλο που η οικονομία της χώρας δοκιμάζεται, ενώ η εθνική παραγωγή συρρικνώνεται 26% από το 2008 και ο κλάδος του λιανικού εμπορίου μειώνεται κατά 54%. Η Κωτσόβολος κατάφερε να το κάνει αυτό επενδύοντας σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι προσαρμοσμένα σε μια αγορά η οποία υπολογίζει πολύ το κόστος, ανέφερε η διοίκηση

Keywords
Τυχαία Θέματα