Στα άκρα η κόντρα Εθνικής - ΤΧΣ

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εντάσεις και το γενικό συμβούλιο του Ταμείου υιοθετεί σκληρή γραμμή, επιμένοντας στην παραίτηση του Λ. Φραγκιαδάκη ενώ όπως σημειώνεται iδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο των ξένων μελών που μετέχουν στην σύνθεσή του όσο και των εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Σε περίπτωση που στο Δ.Σ. της ΕτΕ το οποίο θα συγκληθεί αύριο Τετάρτη δεν υποβληθεί η παραίτηση τους διευθύνοντος συμβούλου, τότε το

Ταμείο θα καταθέσει αίτημα για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Οι χαμηλοί τόνοι και η αναλόγου κλίματος ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα το βράδυ το ΤΧΣ φαίνεται ότι αποσκοπούν να αφήσουν τα περιθώρια στην Εθνική να αναδιπλωθεί με αποφάσεις που θα είναι εναρμονισμένες με τις επιθυμίες του βασικού μετόχου (το ΤΧΣ ελέγχει 40%) ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης. Αν αύριο Τετάρτη το Δ.Σ. της ΕτΕ επιμείνει στις αποφάσεις του, το Ταμείο θα ζητήσει συνέλευση για αλλαγή της διοίκησης.

Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΧΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «To Ταμείο θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του αύριο μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Φραγκιαδάκης όσο και ο κ. Θωμόπουλος φέρονται να επιμένουν στις θέσεις τους και να μην έχουν διάθεση να παραιτηθούν. Εάν πράγματι τηρήσουν και αυτή την στάση αύριο όπως ανέφεραν το βράδυ της Τρίτης πηγές από την Εθνική, τότε η σύγκλιση συνέλευσης πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα