Στήριξη από εταιρικά μεγέθη στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, κατορθώνοντας, τελικά, να ξεπεράσουν την αρνητική επίδραση από τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία του εμπορίου τόσο της Γερμανίας όσο και της Κίνας.

Κέρδη 0,17% για τον Euro Stoxx 600 στις 382 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν θετική εικόνα.

Στο 0,28% η άνοδος για τον DAX 30 στις 12.292 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,14% στις 7.542 μονάδες και τον CAC 40

να κινείται 0,21% υψηλότερα.

Ανάλογα θετική εικόνα και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,55% στις 10.734 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,08% στις 22.048 μονάδες.

Την καλύτερη πορεία ακολούθησε η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ελαστικών Nokian Renkaat, με άνοδο που ξεπέρασε το 6,5%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών β' τριμήνου,.

Στον αντίποδα ισχυρές απώλειες εμφάνισε ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής και αυτός λόγω αρνητικών εταιρικών μεγεθών. Ισχυρές πιέσεις για τον τίτλο της Paddy Power, με απώλειες στο 5%, μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλός της αποχωρεί από την εταιρεία.

«Βουτιά» άνω του 13% για τη μετοχή της Pandora, μετά την ανακοίνωση κερδών χαμηλότερων των αναμενόμενων στο β' τρίμηνο.

Απογοήτευση προκάλεσαν στους επενδυτές και τα στοιχεία για την εμπορική δραστηριότητα Γαλλίας και Γερμανίας, με τις γερμανικές εξαγωγές να υποχωρούν 2,8% τον Ιούνιο. Παράλληλα τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων τον Ιούλιο, γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της υφηλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα