Στην τελική ευθεία η πώληση του Hilton - Σενάριο για ισχυρή συμμαχία

Της Στεφανίας Σούκη

Πριν από λίγο (στις 19.00 ώρα Ελλάδος) κατατέθηκαν οι προσφορές για την πώληση του Hilton Aθηνών, στη Citibank στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, με τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά να κάνουν λόγο για ισχυρή συμμαχία η οποία ετοιμάζεται να ''χτυπήσει'' το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Λίγο

πρίν την κατάθεση των προσφορών, πληροφορίες έκαναν λόγο για συνεργασία - έκπληξη από την τουρκική Dogus και τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος, ως γνωστόν έχει συνάψει συμφωνία με τον όμιλο Olayan για την έτερη μεγάλη επένδυση που ''τρέχει'' στην Costa Navarino.

Το όνομα της τουρκικής Dogus ήταν από την αρχή στην πρώτη γραμμή ως ένας από τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές για το ιστορικό ξενοδοχείο, όπως άλλωστε και του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία να τοποθετηθεί στην ξενοδοχεική αγορά της Αττικής (σ.σ. ο όμιλος ήταν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης). Η Dogus του Φ. Σαχένκ έχει μπεί δυνατά στο ''παιχνίδι'' προκειμένου να αποσπάσει μερίδιο της πίτας από τον τουρισμό πολυτελείας -και όχι μόνο- στην Ελλάδα.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν ακόμη κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν από ισάριθμα σχήματα, ενώ μεταξύ των διεκδικητών είχαν ακουστεί τα ονόματα της αμερικανικής Hines- η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει-, του ομίλου Γ. Δασκαλαντωνάκη από κοινού με την Lone Star, η οποία φαίνεται να διατηρεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον και του νοτιοαφρικανικού ομίλου της Orion. Επίσης στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ακουγόταν το όνομα του Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο είχε υπαναχωρήσει στη συνέχεια.

Δύο από τις σημαντικές παραμέτρους που θα καθορίσουν εν πολλοίς και το τίμημα- το οποίο έχει οριοθετηθεί μεταξύ 140- 170 εκατ. ευρώ- είναι αφενός η δυνατότητα για επέκταση του ξενοδοχείου αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος του 2016 λήγει το συμβόλαιο διαχείρισης της αλυσίδας Hilton, το οποίο είχε υπογραφεί κατά το παρελθόν με την ιδιοκτήτρια Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική του ομίλου της Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα