G20: Καθησυχάζουν για τις συνέπειες του Brexit

Ικανές να διαχειριστούν τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις του Brexit εμφανίζονται οι 20 ισχυρότερες χώρες του πλανήτη (G20), σύμφωνα με το προσχέδιο της τελικής τους ανακοίνωσης.

«Τα μέλη του G20 είναι πολύ καλά τοποθετημένα ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit σε οικονομία και χρηματοοικονομικό κλάδο», αναφέρει το προσχέδιο του ανακοινωθέντος. Το εν λόγω κείμενο δόθηκε στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών

και Κεντρικών Τραπεζιτών η οποία θα ξεκινήσουν αύριο τη διήμερη συνεδρίασή τους.

Οι εκπρόσωποι των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη συναντώνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Chengdu, της Κίνας, προκειμένου να εξετάσουν μία σειρά θεμάτων, που ξεκινούν από τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα και φθάνουν έως τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Παράλληλα θα εξετάσουν και τις συνέπειες του Brexit.

Η ψήφος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. «αυξάνει την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία. Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι γεμάτο προκλήσεις, ενώ συνεχίζονται οι πτωτικές πιέσεις, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στην έντονη διακύμανση στις τιμές εμπορευμάτων, στον χαμηλό πληθωρισμό σε αρκετές χώρες, στις γεωπολιτικές συγκρούσεις, στις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και στις προσφυγικές ροές», προστίθεται στο προσχέδιο.

Αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες θα επαναλάβουν την πρόθεσή τους για στενή παρακολούθηση στις αγορές συναλλάγματος αλλά και την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μέτρα προστατευτισμού.

«Επιβεβαιώνουμε τις προηγούμενες δεσμεύσεις μας αναφορικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και θα συνεχίσουμε να μη στηρίζουμε επιθετικές υποτιμήσεις νομισμάτων», τονίζεται, επίσης, στο προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα