Στην έκδοση χρέους καταφεύγει η Monte dei Paschi για να διασωθεί

Στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων και σε επαφές με πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές θα προχωρήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 η Banca Monte dei Paschi di Siena.

Η Monte Paschi προσφεύγει στην έκδοση χρέους, αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο πώλησης ομολόγων το 2018 εν μέσω αναταραχής στις αγορές.

Η ιταλική τράπεζα έλαβε επιστολή αργά

την Παρασκευή από την ΕΚΤ, στην οποία επισημαίνεται πως η κεφαλαιακή θέση της είναι εξασθενημένη, μετά την αδυναμία ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου διάθεσης ομολόγων πέρυσι.

Η τράπεζα της Σιένα ανακοίνωσε ότι θα δώσει λεπτομέρειες για την επιστολή της ΕΚΤ αλλά και για την έκδοση καλυμμένων ομολόγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marco Morelli επιδιώκει τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και τον περιορισμό των κινδύνων.

Η ΕΚΤ από την πλευρά της επισημαίνει τις αδυναμίες που καλείται να αντιμετωπίσει η τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της κερδοφορίας, την οποία εκτιμά ότι «υποβαθμίζει» το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα