Λήγει “Κυριακή και 13” η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- Απηύδησε ο Τσίπρας και καλεί τον Πάνο στις 10.30 – Τα σενάρια για νέα κυβέρνηση

Το γοργόν και χάριν έχει. Ο Α.Τσίπρας κατάλαβε ότι η κωμωδία σχετικά με τη συνάντησή του με τον Π.Καμμένο πρέπει να τελειώνει. Τον κάλεσε λοιπόν Κυριακή στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς, για να κανονίσουν τα του “διαζυγίου” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε

να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στις 12.30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος θα παραιτηθεί από το υπουργείο Άμυνας ενώ το ίδιο θα πράξει και η υφυπουργός του Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και τον ανασχηματισμό που θα φέρουν οι παραιτήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή, πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο κανάλι ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην συμπεριλάβει κανένα από τα στελέχη του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι συναινετικό με τον κ.Καμμένο, που ούτως ή άλλως μόνο δύο βουλευτές ελέγχει στην Κ.Ο, να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι, όμως και στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με αυτό το “κόλπο”, οι απώλειες για τους ΑΝΕΛ θα περιοριστούν στον Θανάση Παπαχριστόπουλο και στην Έλενα Κουντουρά που τάσσονται ανανφαδόν υπέρ Τσίπρα και θα παραμείνει με 5 βουλευτές τους επόμενους μήνες.

Κομβικό σημείο σε αυτό το “deal”, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newspost, παίζει ο Βασίλης Κόκκαλης. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως φέρεται πως θα στηρίξει την κυβέρνηση. Συνεπώς, θα πρέπει να αποχωρήσει από το χαρτοφυλάκιό του προκειμένου να μην χρειαστεί ο Πάνος Καμμένος να τον διαγράψει και να μείνει με 4 βουλευτές, γεγονός που θα χαλούσε την ισορροπία. (Υπενθυμίζεται πως την αλλαγή της ονομασίας των γειτόνων σε “Βόρεια Μακεδονία” δεν θα ψηφίσουν επίσης, εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Ζουράρις)

Το σενάριο της απομάκρυνσης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, πάντως βολεύει και τον πρωθυπουργό αφού για το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει τη στροφή που επιθυμεί να κάνει προς την κεντροαριστερά.

ΣΤΟ BANKWARS ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πολύς θόρυβος, για το τίποτα, τα όσα γράφονται και μεταδίδονται. Αν ο Π. Καμμένος επιλέξει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει, άμεσα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, απόψε κιόλας!

Θα ακολουθήσει τριήμερο συζήτησης στη Βουλή.

Τι θα γίνει στο τέλος; Πολύ απλά, η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης! Δεδομένα τα “κουκιά”: 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ + Κατερίνα Παπακώστα + οι ΑΝΕΛίτες Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά + ο Ποταμίσιος Σπύρος Δανέλης, μας κάνουν 150. Στο νούμερο αυτό, το πιθανότερο, θα προστεθεί και ο Βασίλης Κόκαλης των ΑΝΕΛ που προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Δεν αποκλείεται, λένε οι ιντριγκαδόροι του πολιτικού μπερντε, να έχουμε και άλλον βουλευτή – έκπληξη που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τούτων δοθέντων, ελάχιστους έως …κανένα ενδιαφέρει αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση μόνο ο Π.Καμμένος και η “πιστή” του κ.Τσαρουχά, ή αν αποσυρθούν όλοι οι ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Το …μοναστήρι νά’ ναι καλά και από καλογέρους…δόξα νά’ χει ο Θεός!

ΥΓ1: Κουίκ – Χρυσοβελώνη δεν είναι βουλευτές. Ο Καμμένος τους διόρισε στην κυβέρνηση, δεν συμφωνούν τώρα μαζί του, άρα μένουν στην κυβέρνηση.

ΥΓ2: Όσο πιο πολλοί ΑΝΕΛ-ίτες φύγουν, τόσο …χαρά μεγάλη θα νοιώσουν κάποιοι …κεντροαριστεροί, πρώην του ΠΑΣΟΚ,της ΔΗΜΑΡ, που το ΚΙΝΑΛ τους έχει χαρακτηρίσει…γυρολόγους. Σταθόπουλος, Μπίστης, Ραγκούσης…Ανεξάντλητη η… δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, πάντα έχει να προσφέρει…λύσεις για όλους και για όλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα