Στην Ειδομένη η Θεανώ Φωτίου


Την Ειδομένη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, για να έχει εικόνα «ιδίοις όμμασι», η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η επίσκεψη στον καταυλισμό γίνεται, επ' ευκαιρίας, όπως είπε, του κύριου σκοπού της επίσκεψης της στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις νέες δομές των κέντρων κοινωνικής προστασίας που θα στεγάσουν ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες – μετανάστες.

Σημείωσε ότι από Δευτέρα 4

Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι επαναπροωθήσεις από Ελλάδα προς Τουρκία, 30 ασυνόδευτα ανήλικα θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε κέντρο στον Αγ. Παντελεήμονα – όπου οι δομές δημιουργήθηκαν μέσα σε 2 εβδομάδες, όπως είπε η υπουργός-ενώ άλλα 280 τέτοια παιδιά και έφηβοι θα τακτοποιηθούν εντός των επομένων ημερών.

Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για «πιστοποιημένες κρατικές δομές και όχι ΜΚΟ» που έχουν αναλάβει αυτό το έργο, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο όρος ασυνόδευτα ανήλικα καλύπτεται από διεθνείς συμβάσεις και η διαδικασία περιλαμβάνει έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για ορισμό συνοδού. Ενώ στον όρο αυτό εμπίπτουν «έφηβοι, νέοι από 14 – 18 ετών, αγόρια στο συντριπτικό ποσοστό τους και όχι μωρά όπως νομίζουν πολλοί».

Μάλιστα επικαλέστηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ούτε ένα ασυνόδευτο ανήλικο. Δεν έδωσε στοιχεία για τον Πειραιά και επιφυλάχθηκε για την Ειδομένη, την οποία θα επισκεφθεί.

Νωρίτερα το πρωί μιλώντας στο «mega» υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επάρκεια που δεν μπορείτε να διανοηθείτε το προσφυγικό», επικρίνοντας ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι «έχει ανεβάσει τόσο πολύ τους τόνους» στο ζήτημα του προσφυγικού που «το μόνο που μένει είναι να μας στείλουν στο Γουδί για κρέμασμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα