Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς


Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν ολοένα και περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική στις 23 Ιουλίου, αξιώνοντας την τιμωρία όσων ευθύνονται για το χαμό τόσων ανθρώπων –στα 95 πλέον ανέρχονται τα θύματα.

Οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από την πυρκαγιά δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου στη συνέχεια να έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς.

Παράλληλα, καταθέτουν και μηνυτήριες αναφορές αξιώνοντας την τιμωρία των υπευθύνων για τυχόν λάθη και παραλείψεις τους που οδήγησαν στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Μεταξύ των προσώπων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας απόδοση ευθυνών για τη καταστροφή στην Ανατολική Αττική είναι και ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τα δυο της παιδιά και τη μητέρα της σε ένα από τα εκατοντάδες καμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, ο αδελφός της αδικοχαμένης ακτινολόγου, Άρης Χερουβείμ με αίτησή του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές». Σκοπός είναι να να χυθεί φως στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς!

Μάλιστα, έχει προαναγγείλει ότι προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες και μήνυση κατά υπευθύνου.

Εν τω μεταξύ, δύο εκ των οικογενειών θυμάτων, οι οποίες όρισαν πραγματογνώμονα τον αντιστράτηγο Ανδριανό Γκουρμπάτση, έχουν ήδη στα χέρια τους το πόρισμα του και αναμένεται να το καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην δικαιοσύνη.

Η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχίζεται με καταθέσεις ενώ αναμένονται μέσα στον Αύγουστο να διαβιβαστούν στους εισαγγελείς οι συνομιλίες συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς. Μάλιστα, οι εισαγγελείς έχουν ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα από την Πυροσβεστική, ο οποίος και θα συντάξει πόρισμα για τις πυρκαγιές.

Τέλος, έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν στα αστυνομικά τμήματα Μαραθώνα, Ραφήνας και Νέας Μάκρης οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους δίνονται μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα