Άνοδος στη Wall μετά το ριμπάουντ της λίρας

Ανοδος στη Wall την Τρίτη καθώς η τουρκική λίρα επανακάμπτει μετά το ιστορικό χαμηλό που επηρέασε το επενδυτικό κλίμα σε όλο τον κόσμο.

Πριν από λίγο ο Dow Jones +0,22%, o S&P 500 +0,33% και ο Nasdaq στο +0,20%.

Οι μετοχές της ενέργειας σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο σχεδόν 1%. Και οι μετοχές της τεχνολογίας ενισχύονται με τις Apple και Amazon να σημειώνουν άνοδο.

Η

λίρα σημείωσε άνοδο άνω του 4% με αποτέλεσμα η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου / λίρας να διαμορφώνεται στις 6,56λίτρες μετά το ιστορικό χαμηλό των 7,24 λιρών ανά δολάριο τη Δευτέρα. Το τουρκικό νόμισμα έχει πιεστεί ιδιαίτερα καθώς οι παρατηρητές της αγοράς αισθάνονται ανήσυχοι για τον έλεγχο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην οικονομία για την οικονομία και τις δηλώσεις Τραμπ για διπλασιασμό των δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία.

Κατά τα άλλα , τις εκτιμήσεις των αναλυτών ξεπέρασαν τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα του β’ τριμήνου της Home Depot. Αν και στην προσυνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο μετά το άνοιγμα της Wall κατέγραψε πτώση περί του 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα