Στην Αθήνα το τρίτο πολυτελές Grand Hyatt της Ευρώπης

Της Στεφανίας Σούκη

Το γ' τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Grand Hyatt στη λεωφόρο Συγγρού στη θέση του πρώην Athens Ledra, μετά από την ευρεία ανακαίνιση που πραγματοποίησαν οι νέοι ιδιοκτήτες του, το δίδυμο της αμερικανικής Hines και της Henderson Park. Πρόκειται για το τρίτο «ευρωπαϊκό» Grand Hyatt, μετά από αυτά του Βερολίνου και της Κωνσταντινούπολης, από τα πιο ισχυρά ονόματα στο κομμάτι της πολυτελούς

διαμονής.

Οι επιτελείς των δύο ιδιοκτητών ανακοίνωσαν χθές την συμφωνία franchise με το πολυτελές brand του ομίλου της Hyatt, μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, δεδομένου ότι υπόψηφιο από τα brands του ίδιου ομίλου ήταν και το Hyatt Regency.

H μετατροπή του πρώην πεντάστερου της Συγγρού στο πρώτο Grand Hyatt της Ελλάδος ήταν η πρώτη επένδυση για το δίδυμο των ξένων επενδυτών: «Το ξενοδοχείο βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο στον άξονα της λεωφόρου Συγγρού και θα επωφεληθεί από το αυξανόμενο ρεύμα των τουριστών στην ελληνική πρωτεύουσα με πάνω από 4,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή οι εργασίες ανακαίνισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το νέο ξενοδοχείο θα παραδοθεί εντός του γ' τριμήνου του τρέχοντος έτους.

«Μόλις ολοκληρωθεί το πλήρως αναμορφωμένο ξενοδοχείο θα είναι ένα από τα τρία ξενοδοχεία της Grand Hyatt στην Ευρώπη και το πρώτο στην Ελλάδα, με 309 δωμάτια και σουίτες σε δέκα ορόφους, εστιατόριο και πισίνα στην ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη. Η εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης πολυτελών μονάδων, Kokari Limited, μέλος του ομίλου Υ & T Daskalantonakis Knossian Group (Γ.& Τ. Δασκαλαντωνάκη) συνεργάζεται στο κομμάτι της διαχείρισης του ξενοδοχείου». Σημειώνεται ότι το brand της Grand Hyatt, του ομίλου της Hyatt έχει αυτή την στιγμή εκτενή παρουσία στη σε ασιατικές αγορές (Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη), την Αυστραλία, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Κολομβία), τη Βόρεια Αμερική, στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή (Ιορδανία, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Σύμφωνα με τον Nick Weber, εκ των ιδρυτικών μελών της Henderson Park η επένδυση στο ξενοδοχείο ήλθε, δεδομένης της θέσης του, ως μία από τις ιστορικές πολυτελείς μονάδες της Αθήνας, αλλά και των δυναμικών προοπτικών που παρουσιάζει η πόλη και το ίδιο το ξενοδοχείο. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως επιτυχία να προσελκύσουν οι επενδυτές το brand της Grand Hyatt, ένα από τα ηγετικά premium ξενοδοχειακά brands, σε διεθνές επίπεδο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην πλούσια ιστορία του ξενοδοχείου αλλά και την φιλόδοξη στρατηγική των δύο επενδυτών.

«Το Grand Hyatt Athens θα είναι μία σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των 2 δισ. ευρώ της Henderson Park στο κομμάτι των εμβληματικών ευρωπαϊκών ξενοδοχείων κι ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα είναι το πρώτο στάδιο μιας επωφελούς μακροχρόνιας συνεργασίας με τον όμιλο της Hyatt

Ο Lars Huber, διευθύνων σύμβουλος της Hines Europe, από την πλευρά του θεωρεί ότι η έλευση του διεθνούς brand της Grand Hyatt για πρώτη φορά στην Ελλάδα δηλώνει την ελκυστικότητα της συγκεκριμένης επένδυσης, με τη Ηines να βρίσκεται σε αναζήτηση ευκαιριών στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό και να συνεχίζει τις προσπάθειες για νέες επενδύσεις. Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Πολ Γομόπουλου, γενικού διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Hines, της Hines Greece, η οποία, κατά τις πληροφορίες, εξετάζει τις περιπτώσεις κι άλλων επενδύσεων στο κομμάτι των εμπορικών ακινήτων (βλ. Athens Heart και εμπορικό κέντρο Βωβού).

Η Henderson Park αποτελεί μία πλατφόρμα για επενδύσεις σε real estate που δημιουργήθηκε από τον Nick Weber (σημαίνον στέλεχος του real estate με εμπειρία στις Mount Kellett, Goldman Sachs κ.α.) προς το τέλος του 2016 κι έχει ήδη «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο 3,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις σε τέσσερις χώρες και επενδυτές ονόματα όπως οι Stone Point Capital, Kuwait Investment Authority και Wafra Investment Advisory Group.

Η Hines είναι μια επενδυτική εταιρεία σε ακίνητα που ιδρύθηκε το 1957 στις ΗΠΑ με παρουσία σήμερα σε 201 πόλεις σε 24 χώρες. Η Hines έχει υπό διαχείριση στην ομπρέλα της περιουσιακά στοιχεία αξίας 111 δισ. δολαρίων, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης και σε τρίτους, ενώ αναπτύσσει αυτή την περίοδο 108 projects στις αγορές όπου δραστηριποποιείται.

Ο όμιλος επεκτάθηκε στην Ευρώπη το 1991 και έχει σήμερα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 14 δισ. ευρώ σε 51 πόλεις και δέκα χώρες στη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα