Fed: Είναι οι Millenials μια «χαμένη» γενιά;

Η λεγόμενη γενιά των Millenials αποτελεί τη γενιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 1980, δηλαδή τη δεκαετία του 90', αλλά και τα πρώτα έτη μετά το 2000 (Millenium).

Με άλλα λόγια πρόκειται για τη γενιά όσων είναι σήμερα 25-35, δηλαδή της πιο "υποσχόμενης ηλικίας" σε ότι αφορά την παραγωγικότητα.

Όχι και τόσο υποσχόμενης όμως σε ότι αφορά τον πλούτο, σύμφωνα με την Fed...

Όπως αναφέρει σε έκθεση της με τίτλο "Millenials: A lost Generation?", η Ομοσπονδιακή

Τράπεζα διαπιστώνει ότι το μέσο εισόδημα μίας οικογένειας με γονείς «Millennials» στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι επί του παρόντος κατά μέσο όρο 34% υποδεέστερο από τον δυνητικό (εξαιρώντας μεταξύ άλλων την κρίση του 2008), σύμφωνα με έρευνα (με τίτλο «Μια Χαμένη Γενιά?») που συνέταξε η Federal Reserve του St. Louis.

Παράλληλα, η Τράπεζα διαπιστώνει ότι οι «Millennials», οι οποίοι βίωσαν έντονα την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, την καινοτομία, τα ανοικτά σύνορα και την παγκοσμιοποίηση, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το οικονομικό σοκ της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, η οποία τους «χτύπησε» μεταξύ 20 και 30 ετών.

Επίσης, από την έρευνα διαπιστώνεται ότι όσοι γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 κατέχουν 11% και 18% λιγότερο πλούτο από τον δυνητικό, ενώ κερδισμένοι -κατά 17%- εμφανίζονται οι γεννηθέντες τη δεκαετία του 1930.
«Η Μεγάλη Ύφεση αύξησε το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των γενεών», σχολιάζεται στην έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα