Στη Μάλτα πάει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Η εταιρεία Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο σε όρους αξίας trading. Τώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, αναζητά ένα νέο ξεκίνημα στη Μεσόγειο.

Η Binance ιδρύθηκε πέρυσι στο Χονγκ Κονγκ και σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στη Μάλτα, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της, Zhao Changpeng.

Μάλιστα, η Binance

είναι πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με τις τράπεζες της Μάλτας που μπορούν να προσφέρουν πρόσβαση στις καταθέσεις και τις αναλήψεις, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς πάντως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα μπορούμε να ανακοινώσουμε σύντομα μια τραπεζική συνεργασία», δήλωσε ο Zhao. «Η Μάλτα είναι πολύ προοδευτική όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα και fintech».

Υπενθυμίζεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές από την Κίνα ως τις Η.Π.Α. έχουν κατακλύσει με περιορισμούς τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τα ανταλλακτήρια από πέρυσι, αναγκάζοντας πολλές εταιρείες σαν την Binance να προσπαθούν να βρουν μόνιμη βάση. Η εταιρεία είχε γραφείο στην Ιαπωνία και προσπαθούσε να πάρει άδεια λειτουργίας, αλλά αποφάσισε να μεταφέρει το προσωπικό της για να αποφύγει μια σύγκρουση με τοπικές ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο Zhao. Εξάλλου, η Ιαπωνική Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών εξέδωσε προειδοποίηση σήμερα προς τις εταιρείες που λειτουργούν χωρίς σχετική άδεια.

Σύμφωνα με την Coinmarketcap.com, η εταιρεία είναι η κορυφαία στον τομέα της καθώς διαπραγματεύεται περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα