Στη δίνη του παγκόσμιου sell off και οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό πρόσημο συνεχίζουν σήμερα οι ευρωαγορές παίρνοντας τη σκυτάλη των απωλειών από Ασία και Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,22% στις 352,48 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,48%, ο γερμανικός DAX -0,09%,

o γαλλικός CAC 40 +0,47% , o ιταλικός FTSE MIB +0,79% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 +0,61%

Τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνουν οι μετοχές τεχνολογίας με πτώση 1,7%. Πίσω από τις απώλειες που ξεκίνησαν από χθες στη Wall, βρίσκονται οι ανησυχίες υπερεκτίμησης του κλάδου.

Οι μετοχές του κλάδου των μίντια υποχώρησαν νωρίτερα πάνω από 2%, καθώς η «βουτιά» κατά 17% της WPP λειτούργησε ως βαρίδι για τις υπόλοιπες μετοχές. Η εταιρεία υποβάθμισε το ετήσιο outlook.

Η γερμανική Kion Group αντιθέτως ενισχύθηκε κατά 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου. Ανοδος 6% για την Puma μετά την αναβάθμιση του ετήσιου guidance.

Οριακή άνοδος για τη μετοχή της UBS η οποία ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα κέρδη γ' τριμήνου.

Η τράπεζα SEB σημείωσε άνοδο 2% χάρη σε απροσδόκητα υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο ενώ η Lloyds επίσης εξέπληξε με τα τελευταία της αποτελέσματα, σύμφωνων με τα οποία, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στις 4,69 δισ. στερλίνες, υψηλότερα 1% σε ετήσια βάση. Για το εννεάμηνο, τα μετά από φόρους κέρδη αυξήθηκαν 18% στις 3,66 δισ. στερλίνες. Η μετοχή της κινείται με μικρή άνοδο.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ και όπως εκτιμούν οι αναλυτές δεν αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ενώ ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επαναλάβει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα τερματιστεί κανονικά στα τέλη του έτους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, όπως σημειώνει η Berenberg Bank. Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού, όπου θα σημειώσει ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά μεμονωμένες κυβερνήσεις

Την ίδια ώρα, η διαμάχη μεταξύ Ρώμης – Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της πρώτης συνεχίζεται . Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Τζιοβάνι Τρία, ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν βλέπει λόγο να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό, μετά την πρωτοφανή κίνηση της Κομισιόν να απορρίψει αυτόν που εστάλη δίνοντας διορία τριών εβδομάδων στη χώρα προκειμένου να στείλει τις αλλαγές που προτείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα