UBS: Άλμα 32% στα κέρδη γ' τριμήνου

Η ελβετική UBS ανακοίνωσε απροσδόκητα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα λόγω του υψηλότερου όγκου δανείων αλλά και της ισχυρής ανάπτυξης στο trading μετοχών και ξένου συναλλάγματος.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα το γ' τρίμηνο του 2018, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,018 δισ. ελβετικά φράγκα.

Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της UBS αυξήθηκαν στα 7,3 δισ. δολ.

έναντι 7,17 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 996 εκατ. δολ. καθώς και προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα ύψους 7,24 δισ. δολ.

«Τα αποτελέσματα τριμήνου για ακόμα μια φορά υπογραμμίζουν τα οφέλη της πολιτικής διαφοροποίησης που επιλέξαμε. Δείχνουν επίσης ότι επιδιώκουμε μια επικεντρωμένη στρατηγική σε κάθε ένα από τα τμήματά μας, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας», ανέφερε ο CEO, Sergio Ermotti.
Η UBS προειδοποίησε για τον κίνδυνο που ενέχουν οι γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις που μπορεί να πλήξουν την ψυχολογία των επενδυτών. Πάντως, η τράπεζα σχολίασε ότι η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής και η πρόσφατη αύξηση της μεταβλητότητας είναι «γενικά καλές» για τη UBS.

Keywords
Τυχαία Θέματα