Σταθεροποιείται κοντά στα 52 δολάρια το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε κοντά στα 52 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, εν μέσω ενδείξεων ότι τα αποθέματα του αργού υποχώρησαν και πάλι στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.

Τα features υποχώρησαν κατά 0,3%, αφού διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα κατά 3,2% την Τρίτη. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου

των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 560.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια έκθεση της βιομηχανίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι τα αποθέματα θα αρχίσουν να "επιστρέφουν στους κανονικούς μέσους όρους και αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη" στην αγορά.

Το αμερικανικό αργό έχει παραμείνει πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι για μια εβδομάδα, διατηρώντας την πρόοδο του φέτος, μετά την κατάρρευση σχεδόν 40% το τελευταίο τρίμηνο. Την πρόσφατη ώθηση προκάλεσε η βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και η έναρξη της μείωσης της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και άλλους μεγάλους παραγωγούς. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν πάνω από 30% κάτω από ένα τετραετές υψηλό στις αρχές Οκτωβρίου.

Το αμερικανικό αργό (WTI) στο συμβόλαιο Φεβρουαρίου διαπραγματεύτηκε στα 51,94 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη το πρωί.

Το Brent για το συμβόλαιο του Μαρτίου υποχώρησε 2 σεντς, στα 60,63 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού σημείωσε άνοδο 1,65 δολάρια την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα