Στα $6.000 πλησιάζει το Bitcoin - Πόσο θα κρατήσει το ράλι;

Σε νέο υψηλό έτους σκαρφάλωσε την Τρίτη το Bitcoin, πλησιάζοντας το επίπεδο των $6.000 για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα έως και 4,7% στα $5,961 κατά τη διάρκεια τις συναλλαγής του. Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται με μεικτά πρόσημα, υστερώντας του Bitcoin.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει προσελκύσει την προσοχή των τεχνικών αναλυτών και των επενδυτικών εταιρειών, καθώς απομακρύνεται από την πτώση του 74% που σημείωσε το περασμένο έτος, η οποία το οδήγησε κάτω από τα $4.000.

"Το Bitcoin δοκιμάζει νέα

βραχυπρόθεσμα υψηλά επίπεδα, καθώς η συνολική θεσμική ανάμειξη με το νόμισμα γίνεται ολοένα και ισχυρότερη", δήλωσε ο Jehan Chu, διευθύνων σύμβουλος της Kenetic Capital. "Βλέπουμε τον ένα οργανισμό μετά το άλλο να ευθυγραμμίζονται με τα ψηφιακά νομίσματα και το Bitcoin είναι ο βασικός παίκτης", πρόσθεσε.

Η Fidelity Investments, η οποία ξεκίνησε μια υπηρεσία φύλαξης για την αποθήκευση Bitcoin νωρίτερα φέτος, σχεδιάζει αγοραπωλησία Bitcoin για λογαριασμό θεσμικών πελατών μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.

"Βλέπουμε ένα κρίσιμο αριθμό από αυτούς τους τύπους διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και ενδιάμεσων να παρέχουν λιανική έκθεση και πρόσβαση στα κρύπτο", τόνισε ο Jehan Chu.

Μερικοί επενδυτές που αναμένουν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει τα $6.000, βλέπουν να βρίσκει γρήγορα ένα νέο επίπεδο αντίστασης. Το νόμισμα θα αντιμετωπίσει πιθανώς νέο πονοκέφαλο στο σημείο των $6.000 - $6.500, δήλωσε ο Charlie Morris, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και ιδρυτής της ιστοσελίδας ByteTree.com στο Λονδίνο.

"Δεν θα ήταν έκπληξη αν αυτή η προηγούμενη στήριξη γίνει ξαφνικά αντίσταση - κάτι που είναι φυσιολογικό στις αγορές", δήλωσε ο Morris.

Keywords
Τυχαία Θέματα