Στα $57,76 έκλεισε το αργό πετρέλαιο με ήπια άνοδο

Ανέκαμψε ελαφρά το πετρέλαιο τη Δευτέρα, δεχόμενο ώθηση από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ, και ενδεχομένως και η Ρωσία, θα προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,91 δολ. ανά βαρέλι,

την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,70% στα 57,76 δολ. ανά βαρέλι.

Πάντως το πετρέλαιο παραμένει σε bear market, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 20% από τα υψηλά του Οκτωβρίου.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανάκαμψη καθώς η αγορά παρακολουθεί στενά την πιθανή επίδραση από τις περικοπές», σχολίασε ο διευθυντής της Trifecta, Sukrit Vijayakar.

Ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση της συνολικής παραγωγής του κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να προσαρμοστεί στην επιβράδυνση που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια ζήτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, η Μόσχα σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές λεπτομέρεις θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση της 6ης Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την άνοδο που καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένουν κατά -25% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχές του Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα