Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street - Βουτιά 3% του Nasdaq

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street, και ειδικότερα οι ρευστοποιήσεις στις τεχνολογίες, με αρνητικούς πρωταγωνιστές Apple, Facebook, Nvidia.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,75% στις 24.967 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 1,65% στις 2.691 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 2,75% χαμηλότερα στις 7.048 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε

να χάνει 3%.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 3,7%, στον απόηχο δημοσιεύματος της «The Wall Street Journal» που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε τις παραγγελίες παραγωγής για τα iPhones που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.

Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές άσκησε και δημοσίευμα των «The Financial Times» που ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν εντοπίσει «μαζικές αποδείξεις» παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανόνων από τη Samsung, τη SK Hynix και τη Micron Technology.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα εμβαθύνει την έρευνά της στις τρεις εταιρείες.

Η μετοχή της Micron υποχωρεί κατά 3,55%, της Advanced Micro Devices σημειώνει βουτιά 5%, ενώ της Applied Materials καταγράφει απώλειες 2%.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται επίσης οι εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να μην επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Τα σχόλιά του ακολούθησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Πεκίνο έχει στείλει έναν κατάλογο μέτρων που θα μπορούσε να λάβει για να επιλύσει τις εμπορικές εντάσεις.

Αυτές οι εξελίξεις ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσαν να βρίσκονται στο χείλος της εξεύρεσης μιας κοινής βάσης, ενώ ο Τραμπ και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ πρόκειται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G-20 στην Αργεντινή αργότερα αυτό το μήνα.

Εντούτοις, οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επέστρεψαν στο προσκήνιο μετά τη σύνοδο των χωρών του Ειρηνικού (APEC) το σαββατοκύριακο, όπου οι ηγέτες δεν μπόρεσαν για πρώτη φορά να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα τερματιστούν οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός εάν το Πεκίνο αλλάξει στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα