Σουλτς: «Ναι» σε κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό – «Οχι» σε ευρωομόλογο

Τη στήριξή του στην ιδέα του νέου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στόχος, όπως είπε, η από κοινού αντιμετώπιση της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, απέκλεισε ρητώς την έκδοση ευρωομολόγου και το αμοιβαίο χρέος, την ώρα που σημαντικό ποσοστό Γερμανών θεωρεί

ότι έτσι θα καταλήξουν να χρηματοδοτούν τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης που δεν προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις.

«Είναι ένα ζήτημα του παρελθόντος και έχει λήξει», είπε ο Σουλτς και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν επιτρέπουν την κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης.
Υπογράμμισε δε ότι «από το να έχουμε εικονικές συζητήσεις για το αμοιβαίο χρέος, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να συζητάμε για το πώς θα προχωρήσουμε με ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ευρώπη».

Ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου με τον τρόπο που το έπραξε και ο κ. Μακρόν, ο οποίος θεωρείτο αουτσάιντερ.

«Θα κάνω ακριβώς το ίδιο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ώθηση για την Ευρώπη, η οποία παράλληλα θα προκαλεί έναν νέο ενθουσιασμό για την Ευρώπη», δήλωσε προσθέτοντας ότι η νίκη Μακρόν δείχνει ότι μια φιλο-ευρωπαϊκή εκστρατεία μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα