Τραμπ – Σαλμάν υπέγραψαν συμφωνίες $160 δισ. για εξοπλιστικά και ενεργειακά

Συμφωνία ύψους 110 δισ. δολαρίων για εξοπλιστικά υπέγραψαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ στο εξωτερικό από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, υπεγράφησαν συμφωνίες και στον ενεργειακό τομέα, ύψους 50 δισ. δολαρίων με την κρατική εταιρεία πετρελάιου και φυσικού αερίου, Saudi Aramco

Ο βασιλιάς

της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το χρυσό μετάλλιο βασιλιάς Αμπντουλαζίζ, στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι.

Ο βασιλιάς Σαλμάν δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο βασίλειο θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη συναρμολόγηση 150 ελικοπτέρων Lockheed Martin Blackhawk στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ προβλέπεται η δημιουργία 450 νέων θέσεων εργασίας.

Μετά από τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία. Η περιοδεία του θα έχει διάρκεια 8 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα