Σοκ: «Έρευνα», έβαζε ανθρώπους και πιθήκους να εισπνέουν καυσαέρια!

Η εικόνα που έχει στις μέρες μας το diesel δέχθηκε ένα ακόμα χτύπημα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας χρηματοδότησε δοκιμές που εξέθεσαν ανθρώπους καθώς και πιθήκους σε καπνούς καυσαερίων οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές νόσους και καρκίνο.

Η έρευνα, υποστηριζόμενη από μια ελάχιστα γνωστή ομάδα που ίδρυσαν η Volkswagen AG, η Daimler AG και η BMW AG το 2007,

περιελάμβανε 25 άτομα που τους ζητήθηκε να αναπνέουν εξάτμιση ντίζελ και που κατέφυγαν σε κλινική την οποία χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο του Άαχεν, ανέφερε η Stuttgarter Zeitung τη Δευτέρα. Η υπόθεση, επικαλούμενη ετήσιες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Ομάδας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον τομέα των μεταφορών, (EUGT), η οποία έκλεισε πέρυσι, αποτέλεσε συνέχεια μιας έκθεσης των New York Times νωρίτερα ότι η ομάδα αυτή διενήργησε επίσης δοκιμές με πιθήκους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, η οποία εξακολουθεί να τρικλίζει από το σκάνδαλο ντίζελ της Volkswagen, όταν η εταιρεία παρενέβη στις δοκιμές εκπομπών αερίων που πραγματοποίησε, έλαβε αποστάσεις από την οργάνωση.

"Είμαστε τρομαγμένοι από την έκταση των μελετών και την εφαρμογή τους", δήλωσε η Daimler τη Δευτέρα σε ανακοίνωση που απέστειλε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας ότι δεν είχε καμία παρέμβαση στη μελέτη και υποσχέθηκε να διεξαγάγει έρευνα. "Καταδικάζουμε τα πειράματα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο".

Keywords
Τυχαία Θέματα