Σκάνδαλο στην «Die Welt» με εμπλοκή του ξενοφοβικού κόμματος AfD

Yπό το βάρος κατηγοριών για πιθανές δοσοληψίες με το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Die Welt», Γκίντερ Λάχμαν απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Την απόλυση του δημοσιογράφου, συντάκτη πολιτικών θεμάτων στην εφημερίδα, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Στέφαν 'Αουστ , επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «χονδροειδή παραβίαση των βασικών αρχών του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Τη λύση της συνεργασίας του με την εφημερίδα επιβεβαίωσε και ο Γερμανός δημοσιογράφος,

ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι την «παραβίαση των βασικών αρχών της δημοσιογραφίας», δεν απεκάλυψε η εφημερίδα, αλλά το ευρωσκεπικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα της Φράουκε Πέτρι, που πρόσφατα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία με την πρόταση της να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, ώστε να μην «παραβιάζουν» τα σύνορα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, στις 26 Φεβρουαρίου, ο Μάρκους Πρέτσελ, ευρωβουλευτής τoυ κόμματος "AfD" και σύντροφος της Πέτρι, κατήγγειλε τον δημοσιογράφο ότι ήθελε να εργαστεί ως σύμβουλος του κόμματος με μισθό τέσσερις χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, αλλά παράλληλα να κρατήσει και τη δουλειά του στη γερμανική εφημερίδα, η οποία του είχε αναθέσει το ρεπορτάζ για το ξενοφοβικό κόμμα.

Το τοπίο, πάντως, για το ποιος πρότεινε σε ποιον και με ποιους όρους παραμένει «θολό», την ώρα που ο Πρέτσελ ισχυρίζεται ότι, υπό αυτούς τους όρους, η ηγεσία του κόμματος απέρριψε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του εν λόγω δημοσιογράφου .Έπειτα από τις κατηγορίες που δέχτηκε, ο Γκίντερ Λάχμαν πέρασε στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας επίθεση μέσω της εφημερίδας «Die Welt» στην επικεφαλής του κόμματος, Φράουκε Πέτρι.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα