Σιγή ιχθύος από τον Ντράγκι για τον Λετονό κεντρικό τραπεζίτη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφεύγει να σχολιάσει δημοσίως τους ισχυρισμούς περί δωροδοκίας ενός από τους υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής της, καθώς εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τις κατηγορίες, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Αν και πέρασαν περισσότερες από 48 ώρες από τη στιγμή που ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας Ίλμαρς Ρίμσεβικς συνελήφθη από την υπηρεσία καταπολέμησης της

διαφθοράς και πιέστηκε από την κυβέρνηση να αποχωρήσει, η ΕΚΤ εξακολουθεί να μην είναι σαφής όσον αφορά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να ενημερωθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή σε προγραμματισμένη συνεδρίαση την Τετάρτη ενώ η ΕΚΤ σύμφωνα με δήλωση ατόμου, έχει έρθει σε επαφή με τον Ρίμσεβικς.

Όσο πάντως διαρκεί η συγκεκριμένη κατάσταση στη Ρίγα, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα υφίσταται ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για να αντιμετωπίσει δημοσίως τους σοβαρούς ισχυρισμούς εναντίον ενός μέλους του διοικητικού της συμβουλίου. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει ερωτήσεις τη Δευτέρα, οπότε και έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Ίλμαρς Ρίμσεβικς φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει στην θέση του, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος μετά από τη διήμερη κράτησή του. Μιλώντας σε δημοσιογράφους αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έχει δεχτεί χρηματισμό και απέρριψε κάθε καταγγελία σε βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα