Sony: Μπαίνει στην αγορά ταξί της Ιαπωνίας κι απειλεί την Uber

Στην αγορά ταξί της Ιαπωνίας μπαίνει η Sony, ξεκινώντας «πόλεμο» με την Uber η οποία ανακοίνωσε επίσης ότι επεκτείνεται περαιτέρω στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, οι υπηρεσίες της θα στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και σε συνέργειες με τοπικές εταιρείες ταξί.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε πως ξεκινάει συνεργασία με την Daiwa Motor Transportation Corporation κι άλλες πέντε εταιρείες με στόχο η νέα κοινοπραξία να είναι έτοιμη την άνοιξη.

Από κοινού, οι έξι ιαπωνικές εταιρείες ταξί διαθέτουν 10.000 οχήματα και παρέχουν τις υπηρεσίες τους κυρίως στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα εισάγει η Sony θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στην πρόβλεψη της ζήτησης ταξί, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμος ο απαιτούμενος στόλος οχημάτων.

Η απάντηση της Uber ήταν άμεση, με τον CEO της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, να δηλώνει πως «πρέπει να αποκτήσουμε συνεργασίες με την τοπική αγορά ταξί, η οποία έχει ένα πολύ ισχυρό προϊόν».

Η αγορά ταξί στην Ιαπωνία ρυθμίζεται από πολύ αυστηρό πλαίσιο αφού οι μη επαγγελματίες ταξιτζήδες δεν έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έτσι η Uber κι άλλες εφαρμογές του είδους αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους στόλους ταξί, γεγονός που «εξουδετερώνει» το συγκριτικό πλεονέκτημα της Uber.

Ο ανταγωνισμός στην χώρα είναι ήδη υψηλός αφού εκτός από την Uber και τη Sony, η Toyota έχει συμφωνήσει να επενδύσει 7,5 δισ. γεν σε μια αντίστοιχη εφαρμογή, το JapanTaxi ενώ και πιο μικροί «παίκτες» όπως οι Nihon Kotsu και Daiwa Motor Transportation έχουν ανακοινώσει παρόμοια σχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα