Σε υψηλό τετραμήνου οι τιμές του πετρελαίου

Το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη μετά την υπέρβαση των 58 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά φέτος, καθώς τα μειωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων των Η.Π.Α. προκάλεσαν αισιοδοξία ότι συρρικνώνεται το παγκόσμιο πλεόνασμα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρουσίασαν μικρές αλλαγές στη Νέα Υόρκη, αφού κέρδισαν 3,9% στις προηγούμενες τρεις συνεδρίες κι

έτσι έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,86 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αψηφώντας την πρόβλεψη για αύξηση σε μια έρευνα των αναλυτών του Bloomberg. Εν τω μεταξύ, η πιθανή καθυστέρηση στο «διαζύγιο» της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Η αύξηση του αργού που ήταν της τάξης του 30%, προκάλεσε περιορισμούς στην παραγωγή από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του και μια περαιτέρω συρρίκνωση των προμηθειών λόγω των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας και του Ιράν. Η άνοδος περιορίστηκε από την παραγωγή- ρεκόρ των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, η χρήση αποθεμάτων τη στιγμή που η συντήρηση των διυλιστηρίων συνήθως υποσκάπτει τη ζήτηση, περιόρισε το πλεόνασμα.

"Η απροσδόκητη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, μαζί με τις επιθετικές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, αυξάνουν τις τιμές του πετρελαίου", δήλωσε ο Sungchil Will Yun, αναλυτής εμπορευμάτων της HI Investment & Futures Corp. στη Σεούλ. "Σε αυτό το σημείο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να καθυστερεί το Brexit, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να κρατήσει το πετρέλαιο σε θετικό έδαφος, καθώς λιγότερες αβεβαιότητες θα κρατήσουν τους επενδυτές ήρεμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα