Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές μετά την απόρριψη του άτακτου Brexit

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στη χθεσινοβραδινή απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της πρότασης για έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 376,49 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή πτώση 0,05%, o γερμανικός DAX -0,07%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,27%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,32% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατά 0,30%

επενδυτές προσπαθούν τώρα να αποτιμήσουν τη σημασία της τελευταίας εξέλιξης στη Βρετανία, ενώ σήμερα αναμένεται νέα ψηφοφορία για το αν θα ζητηθεί παράταση της επίσημης ημερομηνίας του Brexit.

Πάντως, η πρόταση για αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αναμενόταν ότι θα καταψηφιστεί από τα περισσότερα μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς θέλουν να αποφευχθεί η οικονομική αβεβαιότητα και τα εμπορικά προβλήματα που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο.

Το τι θα κάνει από την πλευρά της η ΕΕ αν ζητηθεί παράταση του Brexit απομένει να το δούμε πάντως μέχρι στιγμής έχει δείξει αυξημένη ανησυχία για την ασάφεια που επιδεικνύει η Βρετανία αναφορικά με το τι ακριβώς μορφή Brexit επιθυμεί.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας
Σε άλλα νέα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να καθηλώσουν τον στόλο των Boeing 737 MAX καθώς οι αρχές συνδέουν πλέον τις δυο πολύνεκρες τραγωδίες σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Το πετρέλαιο θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο καθώς ο ΟΠΕΚ δημοσιεύει το τελευταίο του μηνιαίο report για τη δυναμική της ζήτησης και της προσφοράς στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού ενισχύθηκαν σήμερα λίγο κάτω από τα υψηλά τεσσάρων μηνών στις χθεσινές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής και της διακοπής παροχής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα