Σε υψηλά εξαμήνου ο κλάδος υπηρεσιών στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο 2018

Νέα αξιόλογη επέκταση εμφάνισε ο κλάδος υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία των Markit και Nikkei, καθώς οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν με τους πιο ταχείς ρυθμούς της τελευταίας πενταετίας.

Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2018, εξέλιξη που τον ωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

Παράλληλα, ο δείκτης παρέμεινε για 25ο συνεχόμενο μήνα πάνω

από τη ζώνη των 50 μονάδων, ο οποίος χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

«Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων επεκτάθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών καθώς οι εταιρείας σημείωσαν την καλύτερη μηνιαία βελτίωση στις συνθήκες ζήτηση από τον Μάιο του 2013», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «πολλοί συμμετέχοντες δήλωσε ότι η αύξηση τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες πωλήσεις ήταν μία φυσιολογική επίδραση μετά τον αντίκτυπο που είχαν στις επιχειρήσεις οι φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου».

Σε ότι αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών, σημειώθηκε άνοδος σε υψηλά πέντε μηνών, και συγκεκριμένα στις 52,5 μονάδες, έναντι 50,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε ισχυρή λόγω των θετικών προβλέψεων για τις πωλήσεις και τα σχέδια για αύξηση των επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα