Ως «επενδυτές φάρους» χαρακτήρισε τους Καναδούς της PSP ο Γ. Παράσχης του ΔΑΑ

Με κολακευτικά σχόλια για το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP, το οποίο ελέγχει το 40% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μίλησε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, Γιάννης Παράσχης, στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital + Vision.

«Το 2013, σε μια δύσκολη περίοδο για την εγχώρια οικονομία, οι Καναδοί της PSP επένδυσαν στο αεροδρόμιο

της Αθήνας, εξαγοράζοντας το ποσοστό της Hochtief», ανέφερε ο κ. Παράσχης, υπογραμμίζοντας ότι τα καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία, από το 2000 και έπειτα, θεωρούνται από τις αγορές από τους πιο ασφαλείς και μακροχρόνιους επενδυτές.

«Τα καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία, τα οποία διαχειρίζονται δις. δολάρια, χαρακτηρίζονται ως επενδυτές – φάροι. Παρά τις αρνητικές προσδοκίες της περιόδου, επένδυσαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας», συμπλήρωσε ο κ. Παράσχης.

Για το φλέγον ζήτημα της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ, ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου απέφυγε να προβεί σε κάποιο σημαντικό σχόλιο, επισημαίνοντας τα οφέλη από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μοντέλα ΣΔΙΤ.

Φ. Φωτ.

The post Ως «επενδυτές φάρους» χαρακτήρισε τους Καναδούς της PSP ο Γ. Παράσχης του ΔΑΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα