Σε υψηλά 10 ετών η οικονομική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας ανήλθε η οικονομική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη καθώς οι χαράσσοντες την πολιτική της ΕΚΤ ετοιμάζονται να συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα για το εάν και πώς πρέπει να περιορίσουν το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Ένας δείκτης που παρακολουθεί το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα αυξήθηκε τον Αύγουστο στις 111,9 μονάδες από 111,3 τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Οι οικονομικοί αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Bloomberg περίμεναν κατά μ.ο. ο δείκτης να δείξει τις 111,3 μονάδες.

Το ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το μελλοντικό μονοπάτι του περιορισμού του QE όταν συνεδριάσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του πιθανόν να μην βιαστούν να τερματίσουν την ευνοϊκή νομισματική πολιτική αφού υπάρχουν ακόμα λίγες ενδείξεις ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι διατηρήσιμη ενώ και η εκτίναξη του ευρώ απειλεί εκ νέου τις τιμές.

Η εμπιστοσύνη αυξήθηκε σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης πλην της Γερμανίας. Εκεί το κλίμα επηρεάστηκε απ' την ανησυχία των εταιρειών ότι μία ενδυνάμωση του ευρώ θα αποτελέσει πλήγμα στην κερδοφορία, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo.

Keywords
Τυχαία Θέματα