Σε θετικό πρόσημο η Ευρώπη με το βλέμμα σε Βρετανία και ΕΚΤ

Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν σήμερα οι βρετανικές εκλογές, αλλά και οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,1% και πριν λίγο ενισχυόταν κατά 0,18% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό πρόσημο.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,05%, ο DAX +0,33%, ο CAC40 +0,06%.

Οι κάλπες στη Βρετανία

άνοιξαν και 46 εκατ. πολίτες προσέρχονται σήμερα για να επιλέξουν την επόμενη Βουλή που θα οδηγήσει τη χώρα στο Brexit. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην πρωθυπουργό Μέι και αναμένεται ότι θα ενισχύσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Τις τελευταίες ώρες τις προεκλογικής εκστρατείας, επανεστίασε στο Brexit, απομακρύνοντας τη ρητορική της από τα θέματα ασφαλείας που επικράτησαν μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσουν σήμερα κατά τη συνεδρίασή τους το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για διατήρηση του εύρους της νομισματικής χαλάρωσης. Παράλληλα, θα λάβουν επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία. Αναφορές των media κάνουν λόγο για μείωση των προβλέψεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό έως το 2019 και αυξημένες προβλέψεις για ΑΕΠ. Το ευρώ διαπραγματευόταν ελαφρώς ανοδικά έναντι του δολαρίου στο 1,1256 δολάριο.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του πρώην δ/ντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, στη Γερουσία, μετά την απομάκρυνσή του από τον πρόεδρο Τραμπ με αιτία έρευνα που διενεργούσε για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 που τον ανέδειξαν πρόεδτο. Η κατάθεση Κόμεϊ ξεκινά στις 3 μμ ώρα Λονδίνου.

Στις αγορές εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν ελαφρώς μετά τις μεγάλες απώλειες 5% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα